Tankreiniging ‘runs in the family’ - BTR (DEU)

Locatie BTR

In de zomer van 2017 opende BTR GmbH een gloednieuwe tankreinigingsfaciliteit op een strategische locatie nabij de Duitse snelweg A14. BTR exploiteerde al een site in Ludwigsfelde en heeft nu een nieuw “vlaggenschip” in Bernburg. Vader en zoon Toben zijn de trotse eigenaren en beheerders van de site.

Vanuit hun meer dan 25 jaar ervaring in de branche hadden de heren Toben zeer specifieke ontwerpparameters voor de tankreinigingsinstallatie opgesteld. Dit leidde tot een multifunctioneel reinigingsstation met drie wasbanen voor chemische producten en voedingsmiddelen. Het systeem heeft een werkdruk van 100 bar, haalt warmte uit de afvalwaterstroom en heeft een ultramodern luchtzuiveringssysteem.

Gröninger werd als systeemintegrator uitgedaagd om te voldoen aan de nieuwste normen voor stoomketeltechnologie en ATEX-vereisten. Het Toben-Gröninger-team bleek zeer succesvol, wat leidde tot de voltooiing van een efficiënte, goed georganiseerde installatie die voldoet aan de behoeften van tankreiniging in deze snelgroeiende regio in Duitsland. 

Delen: