IBC-reinigingsstraat in nieuwe fabriek - Werkendam (NLD)

ibc-reinigingsstraat

Oiltrade B.V. is twaalf jaar geleden gestart met het leveren van diverse soorten plantaardige oliën, biologische oliën en samengestelde oliën en vetten. Het bedrijf bedient diverse sectoren en groeit onstuimig.

 

In 2020 heeft Oiltrade het startschot gegeven voor de bouw van een nieuwe fabriek in Werkendam. De fabriek is in de loop van 2021 in gebruik genomen. Naast nieuwe productie- en verpakkingslijnen, is er ook een compleet nieuwe IBC-reinigingsstraat gerealiseerd. Oiltrade heeft eigen IBC’s die ingezet worden om het eindproduct naar de klanten te vervoeren. De IBC’s komen na gebruik retour en dienen vervolgens op een professionele wijze gereinigd te worden.

 

Gröninger heeft in samenspraak met Oiltrade een installatie uitgewerkt waarmee drie IBC’s gelijktijdig gereinigd en gedroogd worden. De installatie maakt gebruik van diverse automatische programma’s; de IBC’s worden aantoonbaar gevalideerd, schoon opgeleverd om opnieuw te worden gevuld met eindproduct.

 

Zoals steeds gebruikelijker is het systeem uitgerust met een ‘remote access’ mogelijk­heid, zodat het Gröninger service team in de control room in Rotterdam de installatie op afstand kan monitoren en overnemen, mocht dit noodzakelijk zijn.

Delen: