Vorige Volgende
Vervangen besturingssysteem

Vervangen besturingssysteem tankcleaning

Veel tankreinigingsbedrijven draaien op een verouderde besturing met een aantal grote risico’s tot gevolg:


  • De bedieningskasten hangen in een vochtige omgeving en krijgen veel te verduren. Bedienschermen zijn na 20 jaar end of life en niet of nauwelijks meer te verkrijgen.
  • Kabels liggen vaak al langer dan 20 jaar in de goten en worden broos.
  • Componenten zoals PLC’s zijn lastig te verkrijgen. Als deze kapot gaan ligt de hele installatie plat voor onbepaalde tijd.
  • PLC software is sterk verouderd en weinig flexibel.
  • Enz.

Daarnaast vraagt de digitale wereld meer transparantie van het reinigingsproces. Nieuwe besturingssystemen kunnen deze transparantie wel bieden en geven veel mogelijkheden tot het koppelen van data. Maar de vraag is; hoe vervang je een complete besturing als de installatie niet stil mag komen te liggen?


In het afgelopen jaar heeft Gröninger bij verschillende klanten, in binnen- en buitenland, de volledige besturing vervangen. Bedieningskasten, PLC’s, bekabeling, software, alles. Deze ‘openhartoperaties’ vergen een zeer grondige voorbereiding en projectplanning. Uitloop betekent namelijk stilstand en stilstand betekent (reputatie)schade.


Elke installatie kende zijn eigen uitdagingen. De één kon twee weken uit de lucht omdat de vloeren werden vervangen en bij de ander moest een deel van de schakelkast gehandhaafd blijven. De ombouwen zijn stuk voor stuk succesvol én binnen de afgesproken tijd gerealiseerd. Onze klanten zijn op deze manier weer toekomstbestendig en kunnen hun klanten nog beter van dienst zijn.


Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw installatie? Neem dan contact op met Ferenc Methorst of Joost Kasbergen per e-mail: info@groninger.nl

Delen: