Volledig vernieuwde tankcleaning voor Hela/Lanfer - Hamm (DEU)

opstoompunten tankreiniging

Prachtige tankreiniging voor gerenommeerde Duitse transportonderneming.

Lanfer logistik biedt, naast chemie- en voedingsmiddelen transport, tal van andere diensten aan zoals tankreiniging. Op de hoofdlocatie in Meppen, maar ook in Frankenthal, Salzbergen en Hamm, wordt tankreiniging aangeboden onder de naam “HeLa Tankreinigung”.

Gröninger kreeg in 2016 de opdracht om de gehele plant van Hela/Lanfer in Hamm te vernieuwen. Niet alleen het reinigingssysteem zelf worden vernieuwd, maar ook de stoomketel, de drooginstallatie, de luchtzuivering en de waterzuivering.

Op twee wasbanen met elk vijf waskoppen worden nu tankwagens en ISO tankcontainers gereinigd. Voor het in- en uitwendige reiniging van de IBC’s is een aparte wasbaan ingericht. Met de nieuwe installatie kan HeLa veel effectiever dan voorheen tanks grondig schoon krijgen. De verhoogde efficiëntie is mogelijk door intelligente technieken waarmee o.a. restwarmte van het afvalwater en de rookgassen uit de ketel wordt teruggewonnen. Doordat zowel de druk als de temperatuur van het reinigingswater exact kan worden ingesteld aan de hand van het aanwezige restproduct, wordt altijd de optimale configuratie voor de reiniging gekozen.

Afvalwater wordt verzameld, gebufferd en gehomogeniseerd. Nadat er restwarmte is onttrokken, wordt het afvalwater gezuiverd door middel van een flotatie unit (DAF), zodat het afval overeenkomstig de wettelijke voorschriften kan worden geloosd. Slib wordt ontwaterd d.m.v. een centrifuge; daarna kan het afgevoerd worden voor externe verwerking.

Delen: