Van studentenidee naar succesvolle onderneming - ATC Boedapest (HUN)

atc hongarije tankreiniging tankcleaning

Van studentenidee naar succesvolle onderneming

Tijdens zijn studie bedacht Bertalan Baskay – nu eigenaar van ATC Professional services in Boedapest – zich al dat hij ‘iets met cleaning’ wilde doen gericht op een ‘schonere wereld’. Hoe en wat precies, dat moest zich nog vormen. Door contacten met transportbedrijf Van den Bosch vielen alle puzzelstukjes op hun plaats. Het moest een tankreiniging worden.

De tankreiniging is ruim een jaar in bedrijf. Een mooi moment om met Bertalan terug, maar vooral ook vooruit te kijken. Gröninger Accountmanager Ferenc Methorst is steeds bij het project betrokken geweest en spreekt met Bertalan. 

“Ik had het idee voor een tankreiniging, maar wist echt niet hoe en wat,“ aldus Bertalan. “Via internet kwam ik direct terecht bij Gröninger Cleaning Systems in Rotterdam. Duidelijk een bedrijf met ervaring en kennis. Na het eerste contact volgden gesprekken en veel mailverkeer. Al snel kwam ik aan tafel met Gröninger. Van meet af aan heeft Gröninger mij geholpen. Ik kreeg zo een beeld van de mogelijkheden en vereisten.”

Het vertrouwen groeide. En ondernemen, dat zat in de familie. Hongarije is een belangrijke logistieke spil tussen Oost- en West-Europa, ook voor tank- en bulktransport. Op papier was er vraag; nu nog een goede plek en een business plan. Het eindresultaat is nu een succesvolle ­cleaning aan de ring van Boedapest.

“Gröninger heeft mij geholpen bij alles. Elke dag leer ik. Het fijne en constructieve contact met verschillende Gröningers maar ook met Gröninger klanten, heeft mij geholpen bij mijn ontwikkeling,” vervolgt Bertalan. “Tijdens trips naar Gröninger ben ik meegenomen naar tank cleaning depots. Ik heb veel gezien, trainingen gehad en ook dagenlang zelf gereinigd bij o.a. OTT (Den Ouden) en Stubbe. Door Gröninger gingen er ­deuren voor mij open.”

“Toch ging niet alles vlekkeloos, “ zegt Bertalan. “Ineens was er de harde corona lockdown. Na veel gedoe met reispapieren is Jurjen – installatiemonteur van Gröninger – naar Hongarije afgereisd. Onderweg heeft hij – hotels waren dicht – zelfs geslapen in zijn bus. Typisch Gröninger; nooit loslaten en altijd ­vertrouwen geven. Mede door de lockdown is Jurjen twee maanden aaneen gebleven. Samen hebben we alles opgebouwd en intussen heb ik veel geleerd. Gröninger Software Engineers hebben ‘op afstand’ de inbedrijfname gedaan. Ook is er contact gebleven met tankreinigingsmanagers uit Nederland. Zonder het kennisnetwerk van Gröninger was het langzamer of misschien helemaal niet gelukt.”

De tankreiniging in Boedapest bestaat uit een levensmiddelenbaan, een chemiebaan en een IBC-reiniging. Ook zijn er zes opstoompunten. Met de ultramoderne tankreiniging zet ATC overduidelijk de reinigingsstandaard voor Hongarije. Intussen worden er 40 tankwagens en 16 IBC’s per dag gereinigd.

Er is in Boedapest ook een moderne waterzuivering geïnstalleerd. Door de jarenlange samenwerking met partner Aaqua sluiten de systemen en ­besturingen naadloos aan. Er is geen hogere standaard in waterzuivering denkbaar. I.c.m. de wetgever is de benchmark neergezet. Er zijn verschillende influent tanks, een fysische zuivering, biologische zuivering en een effluent tank.

Door de groei van reinigingen is begonnen met uitbreiding van de zuivering en zijn er ook plannen met de reiniging. Bertalan is ondernemer pur sang. “Ik ben dankbaar dat Gröninger mij heeft geholpen tot waar ik nu sta. Samen met Gröninger blijf ik met ATC werken aan een schone wereld. Onze samenwerking heeft een stevig fundament.”

“Meegroeien met onze klanten, mooier kan eigenlijk niet,” zo sluit Ferenc Methorst af.

ATC tankreiniging Boedapest Hongarije

Delen: