Tankcontainerlogistiek in Duitsland - Neuss Hafen (DEU)

Tank Cleaning Neuss Hafen

Bij CoTaLo GmbH in de Duitse stad Neuss Hafen is een Gröninger reinigingsinstallaties geïnstalleerd. CoTaLo is de nieuwste toevoeging aan de “Filzhut Logistics” groep, die naast het transport van vloeibare chemicaliën en opslagmogelijkheden, hiermee de logistieke diensten aanvult. Met het nieuwe reinigingsstation is de Filzhut-groep in staat om aan speciale eisen van hun klanten - in de regio maar ook daar buiten - te voldoen. De filosofie ‘De klant is koning’ sluit hier feilloos bij aan.


Het reinigingsstation is voltooid in november 2019 en voldoet aan de laatste kwaliteitsnormen. Het station is uitgerust met vijf banen, waarvan drie speciale chemiebanen en twee speciale foodbanen. Het station heeft de mogelijkheid om tankopleggers, tankcontainers en silowagens te reinigen, aangezien twee van de chemiebanen en twee van de foodbanen elk zijn uitgerust met vijf waskoppen. De derde chemiebaan is uitgerust met een speciaal 200-bar-systeem voor het reinigen van moeilijke chemicaliën uit een tankcontainer.


Om op gelijke voet te staan met de aankomende standaard in de voedingsmiddelenindustrie zijn beide voedingsbanen uitgerust met het Gröninger Cleaning Guard systeem. Dit systeem bewaakt én slaat de gegevens van elke reiniging op om op basis daarvan een reinigingscertificaat aan te maken met de reinigingsparameters.


Om een hoge standaard te garanderen en te handhaven is het depot uitgerust met een eigen afvalwaterzuiverings­systeem (geleverd door Gröninger partner Aaqua) bestaande uit een influent­buffer, een luchtflotatiesysteem, een biologietank en een effluentbuffer. Op speciaal verzoek van CoTaLo kan de afvalwaterstroom van de voedselbanen naar een eigen zuiveringssysteem of naar de gemeenschappelijke riolering worden geleid.


Als onderbouwing voor gekwalificeerd werk, beschikt het reinigingsstation over verschillende certificaten, zoals de SQAS-, Kosher- en EFTCO Food-certificaten. Het bedrijf gebruikt duurzame energie en is milieubewust. Er wordt gebruik gemaakt van een on-site energiecentrale op basis van biogas.


Naast de tankcleaning biedt het CoTaLo depot de volgende diensten aan:
- Opslag van lege tankcontainers (om aan alle food-safety eisen van voedingsmiddelen te voldoen);
- Reparatie van tankcontainers en tankwagens inclusief periodieke testen;
- Vervoer van beladen én lege tanks.


Gröninger is er trots op om als partner van CoTaLo en de Filzhut-groep te zijn gekozen voor de levering van dit nieuwe reinigingsstation in het hart van het Duitse productiegebied.

Delen: