Reinigen voor chocolade bij Nestlé Caillier - Broc (CHE)

Voedselveiligheid staat voorop

Zwitserland is een land van bergen, chocolade en Gröninger reinigingsinstallaties.

Het eerste wat opkomt bij het woord Zwitserland is behalve bergen… chocolade. Maison Caillier is Zwitserlands oudste chocolademerk en is nog steeds volop actief. In 1818 opende François-Louis Cailler een supermarkt in Vevey, waar ook chocolade werd verkocht. In 1820 werd een fabriek gebouwd om chocolade te produceren op grotere schaal. Sindsdien heeft Caillier zich ontwikkeld tot een bloeiend merk. In 1929 fuseerde Caillier in wat is nu één van ‘s werelds grootste voedingsmiddelenbedrijven is, Nestlé.

Nestlé’s Caillier productiefaciliteit in Broc (CH) werkt volgens de hoogste normen op het gebied van kwaliteit van het product, productiemethodes en voedselveiligheid. In de fabriek is een groot aantal mobiele roestvrijstalen containers voor opslag en productie in gebruik. Deze containers moeten te allen tijde schoon worden gehouden. Gröninger werd geselecteerd om hoogwaardig reinigingssysteem te leveren dat volgens gevalideerde procedures opereert. Gröninger referenties waaronder andere chocoladefabrieken in Zwitserland waren een beslissende factor in de besluitvorming voor Nestlé.

Het systeem bestaat uit een CleanPack hogedruk unit met geïntegreerde waterbuffertank, schakelkast, PLC en touch panel om de geïntegreerde wasprogramma‘s te beheren. Gröningers logging software slaat de reinigingsgegevens op van elke reiniging. Het systeem heeft alkalisch en desinfectiemiddel dosering. Alle hardware is gemaakt van food grade roestvrij stalen panelen. De binnenreiniging van de containers gebeurt met een waskop. Een aparte hogedrukpomp voedt een spuitpistool voor de buitenkantreiniging.

Het systeem werd in Rotterdam gebouwd voor plug-and-play installatie in Broc. Als gevolg daarvan is geen operationele tijd verloren na ontmanteling van het oude systeem en installatie van de nieuwe Gröninger unit.

Delen: