Ieperse Truckwash breidt uit met tankcleaning - Ieper (BEL)

Een prachtig complex

Familiebedrijf in West-Vlaanderen zet weer flinke stap vooruit.

Helaas is het Belgische Ieper vooral bekend als het middelpunt van een strijd in de Eerste Wereldoorlog. Maar 100 jaar later is deze stad in West-Vlaanderen echter ook de thuisbasis van veel Belgische MKB bedrijven. Die vormen de ruggengraat van de economie. Ieperse Truckwash is daar een voorbeeld van. Vanaf de oprichting in 2004 heeft de onderneming zich gericht op het wassen van vrachtwagens, dat wil zeggen buitenkantreiniging.

De tankreinigingsposities van Ieperse Truckwash zijn elk voorzien van zes waskoppen voor tankwagens of ISO tankcontainers. Ze werken bij 100 bar en zijn voorzien van stoominjectie en daarom bij uitstek geschikt voor high-end food reinigingen. Met toekomstige uitbreiding is rekening gehouden bij het ontwerp van de site. Binnen zes maanden na de investeringsbeslissing hebben de eerste reinigingen plaatsgevonden op de nieuwe locatie. Dat toont het enthousiasme van deze dynamische onderneming. Gröninger is ervan overtuigd dat Ieperse Truckwash succesvol zal zijn op de nieuwe plek en de nieuwe maatstaven voor tankreiniging bepaalt in de regio West-Vlaanderen.

De combinatie van een kwalitatief hoogwaardige dienstverlening en een ongeëvenaarde ondernemersgeest leidde al snel tot capaciteitsproblemen. Rond de overdracht aan een nieuwe generatie heeft dit familiebedrijf besloten een sprong voorwaarts te maken en te verhuizen naar een nieuwe locatie, waar ook binnenkantreiniging van tankwagens kan worden aangeboden. Een planningsteam werd gevormd, bestaande uit regionale bouwpartners en Gröninger. Civiele werken begonnen in augustus 2016 en in een recordtijd is een high-end one-stop-shop wasinstallatie gebouwd. Ieperse Truckwash heeft nu zes truckwash banen en twee tankcleaning banen en beschikt over een complete afvalwaterzuiveringsinstallatie.

Delen: