Gröninger gaat naar het Westen – Quala Rayway (USA)

Quala FastTrax

Met nieuwe technologie is Quala in staat om de reinigingen in de helft van de tijd uit te voeren.


In 2018 is Gröninger gaan samenwerken met het in de VS gevestigde Quala. Quala heeft het grootste onafhankelijke netwerk van stations op het gebied van tankreiniging, onderhoud en industriële diensten en biedt uitgebreide inspecties, testen en reparaties voor de chemische, voedsel en transport industrie. Met bijna 80 locaties in Noord-Amerika is Quala zeer goed vertegenwoordigd op de Noord- Amerikaanse markt.


De voorbije jaren zochten Gröninger en Quala naar manieren om de expertise van beide bedrijven te combineren. Dit leidde tot een technologische upgrade voor de locaties van Quala in Rahway (NJ) en La Porte (TX).


Beide vestigingen krijgen een aantal zogenaamde ‘FastTrax’ banen met Gröninger-technologie die werkt met 100 bar (1500 PSI). De wasplaatsen zijn volledig aangepast voor de nieuwe apparatuur en zijn geschikt voor ISO tanks en tankwagens.


Het Rahway systeem is volledig gecontaineriseerd en naast de wasruimte geplaatst, waarbij zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van de bestaande voorzieningen. In de zomer van 2019 is de eerste Quala vestiging volledig operationeel gegaan met de nieuwe Europese techniek. De eerste vrucht van een veelbelovend partnerschap.

Delen: