Let’s start cleaning (y)our world!

Yes, I would like to know how I can reduce my tank cleaning cycle time and my footprint.

Tankreiniging is ons vak

Bij Gröninger bieden wij betrouwbare tankreinigingssystemen voor zowel kleine containerdepots als grote industriële bedrijven. Onze systemen zijn gebaseerd op jarenlange expertise en voortdurende innovatie, waardoor wij de standaard zetten in deze branche. Door te investeren in onderzoek en ontwikkeling blijven we voorop lopen. Onze klanten vertrouwen op onze deskundige techniek, en daar zijn we trots op.

Techniek achter tankreiniging

Gröninger haalt het maximale uit de techniek. Dat vertaalt zich niet alleen in het ontwerp, de bouw en installatie van de tankreinigingssystemen, maar ook in onderhoud en service. Wij leveren alle essentiële input voor civiele techniek, infrastructuur en technische periferie. Zoals water- en luchtzuivering, drogers en warmwatervoorziening met CV- of stoomketels. Maar, wij zijn meer dan alleen een technische leverancier; wij zijn het aanspreekpunt voor uw gehele project. Duurzaamheid en bedrijfszekerheid staan daarin centraal. Bovendien werkt ons team uitsluitend met hoogwaardige materialen en componenten die in eigen huis zijn ontwikkeld en getest, zodat u verzekerd bent van de beste kwaliteit.

Waarom Gröninger's tankreinigingssystemen zo gewild zijn

Ergonomie en kwaliteit
De kwaliteit van tank cleaning wordt bepaald door drie factoren: een goed functionerende installatie en een goed getrainde reiniger met de juiste hulpmiddelen.

Automatische wasprogramma’s
Vaste wasprogramma’s vormen de basis voor een goede reiniging. Zo kan de tank reiniger zich richten op andere werkzaamheden terwijl het programma zijn werk doet.

Training
Gröninger besteedt veel aandacht aan het instrueren van reinigers tijdens de oplevering van een installatie. Wij beschikken over een uitgebreid netwerk van ervaren operators die ook op interim-basis kunnen worden ingezet.

Tools
Op de werkplek bieden wij diverse tools, zoals hogedrukpistolen, schuimpistolen en vernevelingssystemen. Daarnaast is de vacuüm-extractor een handige tool om tanks snel te inspecteren, terwijl perslucht dampen snel verwijdert.

Service & Support Beyond Cleaning
Voor service & support is er maar één referentiepunt: de klant en zijn reinigingsactiviteiten. De Gröninger service- en supportmodules zijn gebaseerd op gedetailleerde analyses van de klantvereisten. De focus ligt op efficiënte en effectieve processen.

Naast het feit dat Gröninger maatwerk installaties ontwikkelt en levert, bieden we ook maatwerk in service, onderhoud en support, onder de noemer “Support Beyond Cleaning”.

Veiligheid staat voorop
Het reinigen van tanks is niet zonder risico’s. De tanks bevatten soms agressieve of explosieve chemicaliën. Maar ook het gebruik van heet water onder hoge druk en het werken op hoogte kunnen grote risico’s vormen. Gröninger stemt de techniek af op deze risico’s en doet geen concessies op het gebied van veiligheid.

Valbeveiliging
Bij valbeveiliging kunt u kiezen tussen individuele en collectieve systemen. Individuele systemen zorgen ervoor dat de reiniger zichzelf zekert met een haak aan een valstopper. Bij een val wordt de val gebroken door het valblok, waarbij optimale bewegingsvrijheid voor de operator gewaarborgd blijft.

Aarding
Bij het reinigen van bepaalde producten kan explosiegevaar ontstaan. Een degelijk aardingssysteem voert statische elektriciteit veilig af zonder vonkvorming, wat het gevaar aanzienlijk indamt.

Duurzaamheid en energievoorziening
Energie heeft een flink aandeel in de kostprijs van een tankreiniging. Daarom verdienen onze duurzame tank cleaning systems zichzelf terug. Wij leveren energiebesparende oplossingen om bedrijven te helpen groener te opereren en de kosten te drukken. Onze aandacht gaat uit naar:

Duurzame stoom- en CV-systemen
Voor het opwarmen van het waswater heeft u de keuze tussen een stoomketel of CV-ketel. De stoomketel of stoomgenerator warmt niet alleen het water op, het zorgt ook voor het vooraf opstomen, steriliseren en koosjer reinigen van de tanks.

Energiebesparing
Wij passen diverse technieken toe om energieverbruik te reduceren, zoals frequentieregelaars, rookgascondensors en afvalwaterkoeling.

Alternatieve energiebronnen
Naast de klassieke stoom- en CV-ketel, maken wij gebruik van andere warmtebronnen zoals pelletkachels, warmtekrachtkoppeling, aardwarmtepompen en zonnecollectoren.

Meer weten over onze duurzame technieken? Klik dan hier.

Innovatie bij én met Gröninger

Wij blijven innoveren om de ecologische voetafdruk van onze sector te verkleinen. Hieronder vindt u verschillende casussen die u kunt downloaden:

Brochure 1

In Noord-Amerika introduceerden wij onze hogedruk/laagvolume techniek, die de reinigingstijd met maar liefst 75% verkort tot slechts 30 minuten.

Brochure 2

Onze sector heeft van nature een grote ecologische voetafdruk. Dagelijks werken wij aan het verkleinen van de onze voetafdruk door waterhergebruik, warmteterugwinning en recirculatie-units (CIP).

Brochure 3

Als partner of choice verzorgen wij het volledige traject van realisatie tot onderhoud van tankreinigingsinstallaties voor tankreinigingsstations en tankcontainerdepots wereldwijd. Zo kunnen onze klanten zich richten op hun core business: het inwendig en uitwendig reinigen van ISO-tankcontainers, tankauto's, bulkwagens en silowagens.

Neem contact op met onze tankcleaning experts

Heeft u meer vragen of bent u geïnteresseerd in een van onze tankreinigingssystemen? Neem dan vandaag nog contact met ons op. Ons toegewijde team staat klaar om u te ondersteunen met deskundig advies en op maat gemaakte oplossingen.

Contact