Let’s start cleaning (y)our world!

Yes, I would like to know how I can reduce my tank cleaning cycle time and my footprint.

Re-circulatie cleaning

Tankcleaning via re-circulatie is een uiterst efficiënte methode die in diverse industrieën wordt toegepast om tanks grondig en effectief te reinigen. Tijdens dit proces wordt een reinigingsvloeistof door de tank gepompt en continu gerecirculeerd, waardoor hardnekkige resten effectief worden verwijderd door chemische oplossingen. Ontdek hieronder Gröninger’s Resin & Latex Cleaning-installatie.

Gröninger's Resin & Latex Cleaning-installatie

De Gröninger Resin & Latex Cleaning-installatie is ontworpen om het tijdrovende en uitdagende reinigingsproces van latex- en harstanks te vereenvoudigen. Deze installatie spoelt de latex of hars van de tankwand door een chemisch middel te circuleren. Het systeem is opgebouwd in een roestvrijstalen frame, waarin de filtereenheid, pompen, warmtewisselaar en bedieningskast zijn geïntegreerd. Bovendien kan het systeem meerdere waskoppen tegelijkertijd bedienen.

Onze waskoppen zijn uitgerust met een loadcell, die de positie van de waskop in de tanks valideert om veilige operaties te garanderen voordat het circulatieproces begint. De warmtewisselaar zorgt ervoor dat de actieve chemicaliën altijd op de optimale temperatuur blijven. Door de hoogwaardige kwaliteit van alle geselecteerde materialen kunnen ze de impact van de chemische middelen weerstaan, wat zorgt voor een lange levensduur van de installatie. Daarnaast is de PLC (Programmable Logic Controller) op afstand toegankelijk, wat zorgt voor eenvoudig beheer en monitoring.

Optimalisatie van het tank reinigingsproces

Duurzaamheid en veiligheid

Dankzij de geavanceerde technologieën die in onze Resin & Latex Cleaning-installatie zijn geïntegreerd, kunt u rekenen op een betrouwbare en efficiënte reiniging van uw tanks. De installatie is ontworpen om de reinigingscyclus te optimaliseren, wat resulteert in een hogere productiviteit en lagere operationele kosten. De mogelijkheid om meerdere waskoppen tegelijk te bedienen, draagt bij aan de flexibiliteit en efficiëntie van het proces.

Gröninger hecht veel waarde aan duurzaamheid en veiligheid. Onze installaties zijn niet alleen ontworpen om effectief te reinigen, maar ook om het gebruik van chemicaliën en energie te minimaliseren. Dit draagt bij aan een duurzamer bedrijfsmodel en een lagere milieu-impact. De loadcell-technologie zorgt voor een extra veiligheidslaag, zodat uw medewerkers beschermd blijven tijdens het reinigingsproces.

Neem contact op met onze experts

Heeft u meer vragen over onze Resin & Latex Cleaning-installatie? Neem dan vandaag nog contact met ons op. Ons toegewijde team staat klaar om u te ondersteunen met deskundig advies en op maat gemaakte oplossingen.

Contact