Let’s start cleaning (y)our world!

Yes, I would like to know how I can reduce my tank cleaning cycle time and my footprint.

Duurzame tankreiniging oplossingen

Bij Gröninger leveren wij duurzame oplossingen om bedrijven te helpen groener te opereren en tegelijkertijd de operationele kosten te verlagen. We focussen ons op het integreren van innovatieve tank cleaning technologieën die zowel energie-efficiënt als milieuvriendelijk zijn.

Duurzame stoom- en CV-systemen

Bij Gröninger heeft u de keuze tussen stoom- en CV-systemen voor het opwarmen van waswater. De stoomketel of stoomgenerator warmt niet alleen het water op voor het reinigingsproces, maar biedt ook mogelijkheden voor voorverwarming, vooraf opstomen en sterilisatie van tanks na de reiniging. Dit draagt bij aan een efficiënte en hygiënische reinigingsprocedure.

Energiebesparing

Gröninger past verschillende geavanceerde technieken toe om het energieverbruik te minimaliseren en de operationele kosten te reduceren:

Frequentieregelaars zorgen voor een lager stroomverbruik en minder onderhoud aan de hogedrukpompen. Rookgascondensatoren koelen de rookgassen uit de stoomketel waardoor er teruggewonnen energie in het waswater wordt gestoken. Afvalwaterkoeling draagt bij aan een lager energieverbruik en verbetert het rendement van de olie- en vetafscheiders en de DAF-units in de waterzuivering. Warm gevoede pompen bufferen heet water en reduceren zo de piekcapaciteit van een installatie waardoor deze efficiënter werkt.

Alternatieve energiebronnen

Naast de klassieke stoom- en CV-ketel past Gröninger ook alternatieve warmtebronnen toe:

Biogas wordt verkregen uit de vergisting van biologisch afval, en ingezet voor de voeding van stoomketels. Dit draagt bij aan duurzaamheid en vermindering van de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. Warmtekrachtkoppeling levert zoveel restwarmte op dat een groot deel van het benodigde waswater ermee kan worden verwarmd, wat resulteert in een lagere CO2-uitstoot. Aardwarmtepompen worden gebruikt om de energie te benutten die in diepere aardlagen is opgeslagen. Dit maakt het een stabiele en duurzame warmtebron voor de reinigingsprocessen.

Klantcases tankcleaning duurzaamheid

Gröninger heeft al veel succesvolle duurzame oplossingen geïmplementeerd bij verschillende klanten. Een greep uit de projecten van onze klanten:

Zonne-energie bij Boonzaaijer (NLD)

Boonzaaijer heeft een tankreinigingssysteem dat volledig op zonne-energie werkt. Dit systeem omvat een elektrische verwarming voor spoelwater en drogers, wat bijdraagt aan aanzienlijke energiebesparingen en een lagere CO2-voetafdruk.

Elektrisch verwarmde systemen bij Kontena Nasional (MYS)

Gröninger heeft bij Kontena Nasional elektrisch verwarmde latex circulatie-units en drogers geïnstalleerd. Deze technologieën verminderen niet alleen het energieverbruik, maar zorgen ook voor een efficiënter reinigingsproces.

Hergebruik van afvalwater bij Stolt Moerdijk (NLD)

Stolt Moerdijk maakt gebruik van een systeem voor hergebruik van afvalwater, waardoor ze tot wel 70% water besparen en significant minder gas verbruiken door teruggewonnen restwarmte uit het afvalwater.

Energie-efficiëntie bij Stubbe (NLD)

Gröninger heeft bij Stubbe oudere systemen omgebouwd naar heet gevoede pompen en moderne regelkleppen geïnstalleerd. Deze aanpassingen hebben geleid tot aanzienlijke verbeteringen in energie-efficiëntie en operationele kostenbesparingen.

Bij Gröninger is duurzaamheid geen theorie maar praktijk

Gröninger zet zich actief in om samen met klanten de meest economische en milieuvriendelijke oplossingen te vinden voor hun tankreiniging vraagstukken. Onze kosteloze duurzaamheidsscan biedt waardevolle inzichten en rendabele investeringssuggesties. Neem vandaag nog contact met ons op. Ons toegewijde team staat klaar om u te ondersteunen met deskundig advies en op maat gemaakte oplossingen.

Neem contact op met onze experts

Neem dan vandaag nog contact met ons op. Ons toegewijde team staat klaar om u te ondersteunen met deskundig advies en op maat gemaakte oplossingen.

Contact